Færre arbeidsledige i alle Indres kommuner

Artikkelen er over 1 år gammel

I Akershus er 6 621 personer eller 2,1 prosent av arbeidsstyrken uten arbeid. Det er en nedgang på 839 personer som tilsvarer 11 prosent reduksjon fra i fjor.

DEL

– Arbeidsledigheten i landet er på 2,5 prosent, så arbeidsmarkedet i Akershus er godt for tiden, sier fylkesdirektør i NAV Akershus, Inger Anne Speilberg.

Reduksjonen er størst blant menn på 14 prosent. Videre er det redusert ledighet i alle aldersgrupper, og størst i aldersgruppen 25-29 år.

– Det er også positivt at vi ser en reduksjon i antall langtidsledige, men for de som har gått ledige i mer en 104 uker er det en økning, sier Speilberg. Det er 4 385 ledige stillinger i Akershus i februar. Flest ledige stillinger finnes innen undervisning og helse, pleie og omsorg.

– I februar ble det utlyst 652 sommerjobber. Det er 244 flere enn i forrige måned, og vi forventer en økning av utlyste sommerjobber i mars og april, sier Speilberg.

– Det kan virke tidlig, men jeg anbefaler dem som vil sikre seg en sommerjobb å begynne arbeidet med å søke allerede nå. Da er det viktig å være klar med oppdatert søknad og CV. På nav.no finnes det mange gode råd og tips til jobbsøking.

Det var spesielt innen helse, pleie og omsorg det lyses ut sommerjobber. Hyppigst utlyste stillinger er helsefagarbeidere og sykepleiere.

I Aurskog-Høland er 211 innbyggere helt arbeidsledige. Det er seks færre enn på samme tid i fjor. I Sørum er tallet 182 (-41) og i Fet Fet 125 (-34).

Artikkeltags