Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet nytt datasenter: – Ideell plassering

8. september åpnet DigiPlex enda et nytt datasenter i Fetsund.

I forbindelse med åpningen på Fetsund har DigiPlex sendt ut en pressemelding. Der står det blant annet at de er «Nordens ledende leverandør av innovative, sikre og bærekraftige datasentre».

Det nye datasenteret i Fetsund er på 2.200 kvadratmeter, «og vil betjene økende etterspørsel etter bærekraftig og sikker datasenterkapasitet i Norge».

Mesteparten av senterets kapasitet er allerede reservert for globale kunder, men DigiPlex skriver at det er utvidelsesmuligheter, slik at flere kunder kan få plass.

LES OGSÅ: Utvider og trenger flere ansatte: – Vi har behov for 20 personer før sommeren

Kort byggetid

Byggetiden for de nye sentrene i Fetsund, og på Holtskogen i Indre Østfold, har vært mindre enn et år – «til tross for utfordringene fra Covid-19-pandemien».

Byggeprogrammet er delvis finansiert gjennom utstedelse av en fulltegnet obligasjon på 655 millioner kroner, som vil bli notert på Oslo Børs i høst.

– Både Fetsund og Holtskogen er ideelle plasseringer, da de har rikelig tilgang på fornybar energi, er godt tilkoblet, har utvidelsesmuligheter og nærheten til Oslo gir lav latency for våre kunder, sier administrerende direktør Wiljar Nesse.

Glad ordfører

– Det er en glede som ordfører å se at DigiPlex har valgt å satse videre og utvider sin virksomhet i Lillestrøm kommune. Det er med på å befeste at Lillestrøm er et attraktivt sted å etablere seg i for fremtidsrettede næringer og som bidrar til nye arbeidsplasser, sier ordfører i Lillestrøm kommune Jørgen Vik.

DigiPlex åpnet sitt første datasenter i Fetsund i 2015.

Kommentarer til denne saken