Aurskog-Høland Kunstforening åpner utstillingssesongen 2023 med akvareller og oljemaleri av Britt Juul lørdag 11. februar på Aur Prestegård.

Utstillingen varer til søndag 19. februar.

Britt Juul (f. 1964) er en koloristisk billedkunstner utdannet ved Statens håndverk og kunstindustriskole og Statens kunstakademi i Oslo.

Hun har holdt en rekke utstillinger i inn- og utland og er antatt på Høstutstillingen gjentatte ganger.

Hun er innkjøpt av gallerier, kunstinstitusjoner, Stortinget, regjeringen og offentlige og private institusjoner og selskap.

Hun har smykket ut offentlige bygg som skoler og sykehus og laget bilde til diplomer for Nobels Fredspris. Bildene hun viser på Aur Prestegård er fra de siste de siste 5-6 år, inspirert av naturens fargespill både i detalj og landskap. I en del arbeider trer detaljer og landskap ganske tydelig fram, i andre får fargespillet mer abstrakte uttrykk.

Som bosatt på Mysen vises motiv fra naturen i Indre Østfold, men og fra opphold ved Leveld Kunstnartun i Hallingdal og andre steder.

Kunstforeningen håper at en slik fargerik utstilling i februar på Aur Prestegård vil vekke interesse i lokalbefolkningen.

Kunstneren vil være til stede på åpningen lørdag.