Gå til sidens hovedinnhold

Åpner dørene for hele familien: – Vil bidra der det trengs

Artikkelen er over 1 år gammel

Røde Kors og andre frivillige inviterer til familiedag.

Siden 2018 har Røde Kors-medlem Heidi Lavik Johansen arrangert tilbudet «Møteplassen» for flyktninger. Lørdag 7. mars arrangerer de familiedag.

– Familiedagen vil bli en hyggelig samling, der alle er hjertelige velkomne til misjonshuset. Her vil man få muligheten til å møte nye folk. Det blir tegnekrok, leker for barn og lett servering. Lions, Folkeakademiet og Frivillighetssentralen vil være til stede sammen med oss i Røde Kors, og det vil bli gitt informasjon om hvor man kan få hjelp til ulike ting. Klovnen Knut kommer også, forklarer den engasjerte initiativtakeren Heidi Lavik Johansen.

Med seg på laget har hun fått to tiendeklassinger fra Frogner, Tuva Kari Ask og Setaree Mastoury Christensen. Frogner-jentene har gjennom valgfaget «Innsats for andre» bistått Johansen det siste året. «Møteplassen»-prosjektet er først og fremst et tilbud for flyktninger, men også for personer som lærer seg norsk eller bare ønsker å være sosiale i et nytt miljø.

Møteplassen arrangeres hver onsdag på Sørumsand bibliotek.

Fornøyde jenter

– Det har vært veldig givende å få bidra med noe meningsfullt og lærerikt. Når man kommer til et annet land er det mye som er nytt. Vi har møtt på flere utfordringer som vi ikke hadde regnet med når det kommer til kulturforskjeller. Målet vårt er å hjelpe til med alt fra dagligdagse gjøremål, til mer avanserte ting som for eksempel jobbsøknader, enes jentene.

De to tiendeklassingene kjenner seg igjen i Larvik Johansens uttalelser og syns det har vært interessant å kunne høre på flyktningens opplevelser.

– Jeg kan godt tenke meg å fortsette med frivillighet når jeg er ferdig på ungdomsskolen, forteller Tuva, mens Setaree nikker ved siden av.

Kidist Diriba, som er flyktning fra Etiopia, er veldig takknemlig for arbeidet jentene legger ned.

– Jeg møter opp hver onsdag. Her får jeg lesehjelp og noen å prate med, sier Diriba – som ser fram til familiedagen.

Kommentarer til denne saken