De to tenåringsjentene tok kontakt med Bjørkelangen Sportsforening med ønske om å starte opp et nytt tilbud for barn i alderen 8-12 år.

Den sporty duoen fikk tommel opp fra klubben og allerede i begynnelsen av mars blir den første økta med turn og dans avholdt i BSF sitt nye klubbhus.

– Tilbudet er for barn som liker å bevege seg, og som er glade i å turne og dans. Det blir en prøveperiode fram til sommeren, hvor det vil være en økt i uka, for å se hvor stor interessen er, sier Anna Olberg Skaret fra Bjørkelangen, som har drevet med dans i 11 år, blant annet moderne dans og tåspissdans.

– Det er alltid noe nytt å lære innen dans. Jeg synes også dans er fin måte å formidle noe, uten å si noe, sier hun.

Venninnen Anine Sveum har drevet med turn i fem år. I likhet med Anna Olberg Skaret har hun ofte reist innover for å trene.

Nå vil hun lære bort noe av det hun kan til barn på hjemstedet.

– Det har manglet et tilbud for barn som liker turn og dans og vi vet at det er mange om deler samme lidenskap som oss. Derfor ønsker vi å gi et tilbud, sier Anine Sveum som forteller at de vil informere interesserte gjennom en facebookside.

– I stedet for å løfte vekter, sparke eller kaste en ball, synes jeg det er moro å bruke kroppen fullt ut. I turn må jeg bruke både styrke og balanse. Jeg liker også å se på turn og vet hvor kult det ser ut når noen gjør store triks, sier Sveum som også har drevet med konkurranseturn.

– Blander turn og dans

– Alt barna trenger er treningstøy og en vannflaske. Og oppsatt hår, hvis det er noen med langt hår, forteller duoen.

– Barna skal lære en frittstående rutine, hvor vi blander ulike turnøvelser sammen med masse dans. De skal lære noen enkle triks, samtidig som det blir både uttøying og styrkeøvelser, forteller jentene som er glade for den positive responsen de har fått hos BSF.

– Kjempeglade for initiativet

– I starten er det eneste kravet medlemskap i Bjørkelangen Sportsforening, sier Kjell Roar Nygård, daglig leder i BSF, som er svært glad for at jentene tok kontakt.

– Vi er kjempeglade for at ungdommen selv tar initiativ til denne type aktivitet. Dans og turn har vært etterspurt blant flere, men som ved andre aktiviteter er vi helt avhengige av at det er noen ildsjeler som tar tak. Med Anna og Anine som drivkrefter for danseglade og turninteresserte barn, er det et kjempetiltak for klubben vår. Dette betyr enda mer aktivitet for barn – akkurat slik vi ønsker. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Kjell Roar Nygård.