Anine (17) og Anna (21) vil spre livsglede og god helse: – Vi håper tilbudet slår an!

Daglig leder Anine Sveum Asbjørnsen (t.v.) og styreleder Anna Marie Orsos Ukvitne foran resten av ledelsen i ungdomsbedriften Livsglede. Til sammen har disse rundt 75 medarbeidere som står klare til innsats. Bak fra venstre: Line Lillebekk, Frida Kjus, Selma skjerven Andersen, Thea Nebylien, Kristine Galic, Sindre Mesna, Linnea Marie Østgård, Aina Karine Eid-Larssen, Anna Delingsby, Andrea Dypedokk Bjørknes og Marthe Torsdatter-Johnsen.

Daglig leder Anine Sveum Asbjørnsen (t.v.) og styreleder Anna Marie Orsos Ukvitne foran resten av ledelsen i ungdomsbedriften Livsglede. Til sammen har disse rundt 75 medarbeidere som står klare til innsats. Bak fra venstre: Line Lillebekk, Frida Kjus, Selma skjerven Andersen, Thea Nebylien, Kristine Galic, Sindre Mesna, Linnea Marie Østgård, Aina Karine Eid-Larssen, Anna Delingsby, Andrea Dypedokk Bjørknes og Marthe Torsdatter-Johnsen. Foto:

Anine Sveum Asbjørnsen og Anna Marie Orsos Ukvitne har 75 medarbeidere klare til innsats i ungdomsbedriften Livsglede.

DEL

– Vi har som mål å organisere aktiviteter som skal spre glede og gi gode opplevelser til personer i alle aldre. Vi ønsker å minske ensomheten, slår Anna Marie Orsos Ukvitne fast.

21-åringen er styreleder i Livglede UB. Samtlige elever på helsefag ved Bjørkelangen videregående skole er på en eller måte involvert i ungdomsbedriften. Det betyr at 75 «ansatte» står disponible.

– Vi vil ha stort fokus på livsmestring og psykisk, fysisk og sosial helse, sier Ukvitne videre.

Bedriften er så vidt i gang, og er åpne for alle typer oppdrag.

– Vi har mange ideer, blant annet bingo og quiz i BSFs klubblokale. Vi har også muligheter for å arrangere noe i fellesrommet ved omsorgsboligene på Bjørkelangen, sier Ukvitne.

Ungdomsbedriften jobber også med å reise kapital til bedriften.

– Vi skal i gang med å bake kaker for å selge, sier Ukvitne, som også er leder ungdomsbedriftens avdeling for produktuvikling.

Daglig leder Anine Sveum Asbjørnsen forteller at de jobber på flere fronter.

– Vi håper på et godt samarbeid både med lokale bedrifter og Aurskog-Høland kommune. Vi jobber også for å få inn noen sponsorer. Noen investorer hadde også vært fint å ha med, sier Asbjørnsen.

Samarbeid med frivilligsentralen?

Da ungdommene presenterte bedriften i auditoriet på Bjørkelangen videregående skole var to representanter fra Aurskog-Høland frivilligsentral blant tilhørerne. De var svært positive til ungdomsbedriftens tjenester.

Frivillig Inger Heggen Olsen hadde følgende spørsmål:

– Blant eldre er det mye behov for IT-trening. Kan den typen tjenester kjøpes av dere?

Styreleder Ukvitne svarte kontant.

– Absolutt! Det var en av de første ideene vi hadde, og det driver vi på med.

Frivilligsentralens leder Rita Berget Lindblad hadde også spørsmål:

– 5. desember er frivillighetens dag. Vi lurer på hvordan vi skal gjennomføre det, lokale, lyd og så videre. Er det noe dere kan arrangere for oss, mot betaling?

– Det er vi positive til, og dette er noe vi kan se på, svarte daglig leder Anine Sveum Asbjørnsen.

Ungdomsbedriften består av en rekke ulike avdelinger – som blant annet HR, smittevern, PR, bærekraft og økonomi – med hver sin leder og nestleder. Selma Skjerven Andersen er nestleder i avdeling for produktutvikling. De har mange ideer på blokka.

– Vi kan holde ulike forelesninger, og vi mener mange har behov for følgesvenner, for eksempel til kino, kjøpesenter, handling av mat. Det kan også være snakk om besøksvenner som kan hjelpe til med å lage mat. Det kan være hyggelig for eldre å møte oss ungdommer, og like hyggelig for oss.

Leder for Aurskog-Høland frivilligsentral Rita Berget Lindblad (t.h.) og frivillig Inger Heggen Olsen var fornøyde med presentasjonen av Livsglede EB i auditoriet på Bjørkelangen videregående skole.

Leder for Aurskog-Høland frivilligsentral Rita Berget Lindblad (t.h.) og frivillig Inger Heggen Olsen var fornøyde med presentasjonen av Livsglede EB i auditoriet på Bjørkelangen videregående skole. Foto:

– Mye læring

Lærer Martin Anthonisen ved Bjørkelangen videregående skole er ansvarlig for ungdomsbedriften.

– Man lærer seg mye nytt ved å etablere en bedrift. De jobber iherdig både med å skaffe seg penger og utstyr, sier Anthonisen.

Ved Bjørkelangen videregående skole har det vært etablert en rekke ungdomsbedrifter tidligere.

– Det varierer litt, og i år er det foreløpig denne ene. Men det kan være noen som er i «kjømda», sier rektor Olav Wennemo.

I den nyetablerte ungdomsbedriften er førsteårselevene blitt nestledere for de ulike avdelingene.

– Målet er at disse tar over som avdelingsledere, og at bedriften kan føres videre neste skoleår, sier Anna Marie Orsos Ukvitne.

En stolt rektor Olav Wennemo foran ledelsen i ungdomsbedriften Livsglede, som har hele 75 medarbeidere i ryggen. I midten bakerst står ansvarlig lærer Martin Anthonisen.

En stolt rektor Olav Wennemo foran ledelsen i ungdomsbedriften Livsglede, som har hele 75 medarbeidere i ryggen. I midten bakerst står ansvarlig lærer Martin Anthonisen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken