Gå til sidens hovedinnhold

André (44) går inn i «Norges lengste sommerjobb»: – Ikke vanskelig å si ja til denne muligheten

Først skal André Nerheim gjøre det han kan i valgkampen. Etter det håper han å kunne smis i hymens lenker med sin kjære Silje.

– Du har ny jobb som politisk rådgiver i Arbeiderpartiet fram til valget, på utlån fra jobben som kommunikasjonssjef i Fellesforbundet. Hvorfor vil du være med på den reisen?

– Det å jobbe i fagbevegelsen er en veldig god plattform for å kjenne på hvordan folk har det – både i arbeidsliv og på fritiden. De siste sju årene har vi hatt en regjering som har gjort lite for de mange. Med det som bakteppe var det ikke vanskelig å si ja til det jeg kaller «Norges lengste sommerjobb», for å bidra til å gi landet en ny regjering.

– Du er innflytter på Sørumsand. Hvordan havnet du der?

– Siden jeg er fra en øy på Vestlandet var det aldri et alternativ å bo midt i Oslo, der jobben er. At det ble Sørumsand var et resultat av en rekke tilfeldigheter, men kort togtur til jobben og et hus til prisen av en toroms i Oslo hjalp godt på.

– Hva er det beste med Sørumsand som bosted?

– Det beste er utvilsomt at vi som familie har det så fint her. Gode tilbud til ungene, fine turer langs Glomma og at det er et nærmiljø der du blir kjent med folk. Vi øyboere liker ikke at det blir for stort.

– Hvordan er en perfekt helg for deg?

– Hadde nettopp en sånn helg. Det er såpass hektisk i jobb og liv at det beste er å roe det helt ned. Ha tid til barna, lang frokost og så ut på tur. Tenne et bål oppi skogen i retning Varsjøen og ha tid til å høre på alt det fantastiske 3-, 6- og 12-åringer kan finne på å si. Og ikke minst, når freden senker seg på kvelden – å synke ned i badekaret med et Fantomet, en Ipa og følelsen av at det har vært en bra dag.

– Hva savner du mest med tilværelsen før pandemi?

– For min del har det gått fint gjennom pandemien- Jeg kan jobbe digitalt og har en stor familie å klemme. Det jeg savner er å reise rundt og møte folk i jobben – og vite at de har det bra. Det er helt grusomt mange som har det kjipt om dagen. Og når én av tre nordmenn melder til FHI at de ikke er fornøyd med livet, kan jeg ikke annet enn å savne tilværelsen før pandemien.

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Litt usikker på om jeg skal si min kjære Silje eller telefonen, men går for Silje!

– Hvilke forventninger har du til de neste sju månedene?

– Jeg forventer og håper at vi kommer oss over denne kneika. At vi kan reise igjen, få folk tilbake i arbeid, leve normalt og samtidig jobbe knallhardt med nasjonalt beredskap, slik at vi er bedre forberedt om lignende skulle skje igjen.

– Du har vært forlovet med Silje Lien Nilsen i over sju år. Hvordan går det med bryllupsplanleggingen?

– Er det noen som har ringt tipstelefonen? Det var en vakker dag på ski mellom Finse og Haukeli at Silje fridde og jeg sa selvsagt ja. Planen var å gifte seg samme år, men det var noe med stor baby i magen og brudekjole. Så skjedde livet, men det er veldig greit at Indre minner meg på dette. Skal bare vinne valget først!

– Hva er det første du kommer til å gjøre når verden blir «friskmeldt»?

– Var det nå jeg skulle si «gifte meg»?

Kommentarer til denne saken