After ski på Hemnes: – Vi har jo litt å varme oss på og få opp stemningen med, så dette skal bli et Kitzbühel i miniatyr!

VELKOMMEN TIL FEST: Gjestene siger inn og Svein Erik Olsen (i hvit jakker) ønsker velkommen. foto: Øivind Eriksen

VELKOMMEN TIL FEST: Gjestene siger inn og Svein Erik Olsen (i hvit jakker) ønsker velkommen. foto: Øivind Eriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

HEMNES: Lørdag var det After Ski i Kitzbühel – og på Hemnes.

DEL

Selvsagt var det Aurskog-Hølands største alpinentusiast, Svein Erik Olsen som sto for det lokale arrangementet hjemme i sin egen vinterkledde hage.

– Det er første gang på fire år jeg ikke er i Kitzbühel og Hanemkam-rennene. Da måttet jeg lage til en liten happening her hime, gliser Olsen, for anledningen iført gammel sølvfarget landslagsjakke og ei lue som ved første øyekast så ut som et piggsving som hadde kloret seg fast på topplokket til den nedoverskifrelste hemnesingen.

Les også: Kristines drømmehjem: Bli med inn i Norges lengste enebolig!

– Ei Kitzbühel-helg er noe en aldri glemmer. Etter fire på rad der nede ville det blitt stusslig og sitta hjemme i stua og glo denne gang. Men jeg elsker å lage til litt moro for folk – og å ha det moro sjøl. Derfor inviterte jeg et 40 talls venner og bekjente til After Ski i hagen min, sier Svein Erik Olsen mens gjestene siger på.

– Det gikk ikke helt etter forventningene i dagens utfor. Kommer det til å gjøre stemningen litt trykket?

– Utforrennet var en liten norsk nedtur. Men nei, her skal vi stå på – og på TV-skjermen der oppe i snøhaugen kommer det til å rulle og gå en kavalkade fra tidligere utforrenn, da med norsk suksess. Og så har vi jo litt å varme oss på og få opp stemningen med, så dette skal bli et Kitzbühel i miniatyr, humrer Svein Erik Olsen, som selv har tatt seg ned den beryktede løypa på ski.

Drar nedover med mor

– Det ble skrensing og «håling» på tvers hele veien. Men jeg kom meg hel ned, og kan ikke i min villeste fantasi forstå hvordan løperne tør jage optimal fart på klink is i over 140 kilometer i timen.

Les også: «Husmannen» Trond har lidenskapen sin som jobb: - Passer meg som hånd i hanske!

– Hvorfor ble det ikke noe tur dit ned i år?

– Jeg skal nedover. Om noen uker, sammen med mor. Hun har alltid hatt lyst til å komme dit, se stedet og utforløypa – og nå skal hun endelig få oppleve det.

Artikkeltags