Hauge har selv en fritidseiendom ved Bjørknessjøen, og har syslet med ideen om å lage en akevitt med lokale råvarer herfra i et par års tid.

– Jeg er veldig glad i skogen og folka som bor og har hytte her inne. I produksjonen ligger soppen på sprit i tre døgn for optimal aromauttrekk. Uttrekket blandes så inn i akevitten før tapping, samt en liten kantarell ned i hver flaske. Akevitten passer veldig fint til viltkjøtt, som gjerne serveres med kantarell. Drikken har allerede fått god mottakelse på messer rundt omkring, opplyser Hauge.

Kantarellen er for øvrig plukket for Rosmersholm AS av Eva Bergerseter fra Ovlien.

LES OGSÅ: – Maten var smakløs og fisken utrolig tørr

Rosmersholm AS ble stiftet i 2005 og formålet er import, eksport og produktutvikling av vin og sprit, under egne registrerte varemerker.

Rosmersholm har sitt navn etter Henrik Ibsens drama av samme navn fra 1886.

Til Henrik Ibsen-jubileet i 2006 lanserte Rosmersholm cognacen Henrik Ibsen No. 1 Grande Champagne.

Oslo-mannen Hauge, som også er utdannet sommelier, forteller at akevitten er produsert hos Egge gård i Lier.

– Egge gård er veldig dyktige på alt som smaker godt, så det er et samarbeid vi er meget godt fornøyde med, slår 61-åringen fast.

Drikken, som enkelt og greit heter Vilt Akevitt med kantarell, er samtidig veldig innovativ.

LES OGSÅ: Avvikler kafedriften på dagtid: Stine og Sissel mister jobben

– Meg bekjent er det kun vi i Rosmersholm AS som har produsert en akevitt med kantarellsmak i hele verden, understreker Hauge.

Akevitten finnes blant annet i hyllene ved Vinmonopolet på Bjørkelangen og 21 andre pol.

Den er også å finne i Vinmonpoloets bestillingsutvalg.