1. mai arrangerer Blaker IL stafetten for 56. gang, og klubben fra nabobygda, AHF, har vært den mest trofaste deltakeren. Og har samtidig forsynt seg grovest av trofeene.

– AHF har deltatt i 48 av de 55 stafettene, og har sikret seg 37 klasseseire. Det er ni flere enn BUL og ti flere enn Lørenskog. Da skal en samtidig huske på at AHF ble stiftet først i 1968 og debuterte i stafetten i 1969, fem år etter at den så dagens lys, forteller Jon Wiik som sammen med Ivar Egeberg entret manesjen da årets utgave av stafetten levde farlig tidligere i vinter etter at friidrettsgruppas mangeårige leder Perry Orset ga seg og flyttet fra bygda.

– Vi synes det ville være for galt om det ikke skulle bli noen stafett, og takket være velvilje fra trofast funksjonærstab, kommer vårens vakreste eventyr i Blaker til å bli arrangert også i år, sier Jon Wiik.

Det er flere grunner til at Bruvollenstafetten har hatt høy prioritet hos AHF opp gjennom årene, ifølge Finn Løkeberg.

Han har selv et utall antall starter i stafetten og også et ukjent antall bidrag til klasseseire. Men har også vært pytt i panne for stafettsatsingen i AHF i en årrekke.

– Vi har sett det som viktig å støtte opp om arrangementet som en god naboklubb. Samtidig er det en kortreist stafett som går i trivelige omgivelser. Godt vær har det også vært mye av opp gjennom årene, sier Løkeberg som løp sin første Bruvollenstafett for Høland IUL.

Til årets stafett, mønstrer AHF to lag. Et seniorlag for herrer og et veteranlag, og klubben har to vandrepokaler å forsvare.

– Mange regnet vel med at både friidretten og Bruvollenstafetten var død i Blaker etter at laget la ned friidrettsgruppa på årsmøtet i mars. Dette er ikke tilfelle, sier Jon Wiik.

Skippertak

Det lille som er igjen av sportslig aktivitet er nå underlagt den blomstrende allidrettsgruppa, mens ansvaret for stafetten skal overtas av en ny arrangementsgruppe, som blir direkte underlagt hovedstyret.

– Denne gruppa blir imidlertid ikke satt sammen før senere i år. Derfor måtte det et skippertak til for å berge årets stafett, forteller Jon Wiik.

Både han og Ivar Egeberg er glade for å at det ble en løsning i overgangssesongen.

– Det er så sant som det er sagt: 1. mai i Blaker ville ikke blitt den samme uten Bruvollenstafetten, sier de to parhestene.