Tina (23) samler inn penger til morens kreftmedisin: – Jeg vil så gjerne at mamma skal få se barnebarnet sitt vokse opp!

SAMLER INN PENGER: Datteren Tina Mikkelrud og venninna Anita Kopperud står bak innsamlingsaksjonen som kan sørge for at kreftsyke Trine Jørgensen får medisin som kan forlenge livet. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

SAMLER INN PENGER: Datteren Tina Mikkelrud og venninna Anita Kopperud står bak innsamlingsaksjonen som kan sørge for at kreftsyke Trine Jørgensen får medisin som kan forlenge livet. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

Artikkelen er over 1 år gammel

Trine Jørgensen (53) har uhelbredelig lungekreft. Medisin som kan forlenge livet finnes, men hun må betale for behandlingen selv.

DEL

Nå har datteren Tina Mikkelrud (23), som er gravid med termin fredag 7. juli, og Trines venninne Anita Kopperud startet innsamling til medisinen.

– Pengene går til mamma som skal ha behandling med immunterapi hos Aleris Kreftsenter. Alle bidrag mottas med stor takknemlighet, sier Tina.

Det var i fjor sommer Trine Jørgensen merket at noe ikke var som det skulle.

Hun hovnet opp i kroppen og hadde veldig vondt i hodet.

– Jeg fikk migrenemedisin, men det hjalp ikke, forteller Trine.

Etter å ha vært til undersøkelse hos Ahus ble det påvist lungekreft.

– Min første tanke da jeg forsto at jeg hadde fått kreft, var jeg får ta det som det kommer og gjøre ting i riktig rekkefølge.

Fikk skriftlig beskjed

Det var forresten datteren Tina som oppdaget hva diagnosen var.

– Da jeg så i papirene at mamma hadde fått kreft, ble jeg først sint, fordi jeg trodde ikke at hun ville fortelle det. Så viste det seg at legene ikke hadde fortalt mamma at hun hadde kreft, sier Tina, som selv jobber som sykepleier.

Hendelsen ble beklaget av Ahus.

Datteren jobber selv med kreftpasienter og visste hva som ventet mammaen da hun skulle i gang med cellegiftkurene.

– Det er hard behandling, forteller Mikkelrud.

– Jeg har vært forholdsvis heldig og ikke merket så mye til bivirkningene av behandlingen, bortsett fra epilepsianfallene i beina, da, forteller Trine.

Det er snakk om store smerter i beina, og for å holde smertene i sjakk, var Trine ute og gikk konstant.

– Den eneste søvnen hun fikk, var da jeg og venninna Kari (Haugerud, journ.anmrk.) kjørte Trine rundt i bygda på natta, for det hjelper at hun er i bevegelse, forteller Anita Kopperud.

Trine Jørgensen og Anita Kopperud er en velkjent duo for de som har frekventert Aurskoghallen de siste 20 årene.

I utallige dugnadstimer har de to stått på for AFSK – klubben i hjertene deres.

– Det var tidlig i dette årtusenet som Anita ringte meg og spurte om jeg ville være med og stå i brakka der vi hadde kiosk under A-kampene ved hallen, mens kunstgressbanen ennå var ung. Jeg ble med, og siden har jeg befunnet meg mye her. Jeg synes det er trivelig å stelle og ordne litt for de mange flinke og hyggelige menneskene som står på for AFSK og alle som er innom, sier Trine.

I dag er Jørgensen ansatt i AFSK i 70 prosents stilling.

LYKKELIGE SOMMERDAGER: Trine Jørgensen og datteren Tina fotografert i et lykkelig øyeblikk for lenge siden. Nå kjemper datteren for at mammaen skal få kreftbehandlingen som kan forlenge livet hennes. FOTO: PRIVAT

LYKKELIGE SOMMERDAGER: Trine Jørgensen og datteren Tina fotografert i et lykkelig øyeblikk for lenge siden. Nå kjemper datteren for at mammaen skal få kreftbehandlingen som kan forlenge livet hennes. FOTO: PRIVAT

At Trine settes pris på, merket Tina da hun la ut innsamlingsaksjonen, som ligger på spleis.no, på Facebook.

Utallige lykkeønskninger kom i kommentarfeltet, blant annet denne, fra Morten Næss:

«Tenk på hvor mange tusen timer hun har stilt opp for klubben og alle unger å familier i Hallen. Nå er det på tide og gi litt tilbake».

Må betale medisinen av egen lomme

Selv om Trine Jørgensen har uhelbredelig kreft, finnes det medisin som kan holde sykdommen stangen.

– Desverre er det sånn at det ikke finnes god nok behandling for akkurat denne sykdommen enda i Norge, men immunterapi er noe de stadig forsker på. Ettersom det ikke er godkjent av det offentlige, må man betale av egen lomme for å få denne behandlingen privat. Det vil si store pengesummer, og det er ikke lett å finansiere dette selv. En behandling over tre måneder vil tilsvare 275.000 kroner, og ofte må man gjennom to runder for å se om det har noe virkning. Det vil si over en halv million kroner for et halvt år, forklarer Tina.

Hun synes det er urettferdig at ikke det offentlige kan koste behandlingen.

– Vi bor i verdens rikeste land. Jeg leste nettopp om en mann i Sverige som har levd et fullverdig liv i ti år med kreftsykdommen, takket være immunterapi.

– Ti år betyr mye. Det er forskjell på 53 år og 63, påpeker mamma Trine.

Til nå har det kommet inn nesten 90.000 kroner til Trines behandling.

– Nå får du igjen for å ha stått på for andre og vært god og snill. Dette er god karma, sier Anita til Trine, der vi sitter i Aurskoghallens kafé.

Blir mamma til Selma

Tina har termin fredag denne uka. Ultralydbildene har indikert at det blir en datter.

– Vi skal kalle henne Selma. Jeg vil så gjerne at mamma skal få se barnebarnet sitt vokse opp! Alle bidrag vil gjøre en forskjell, om det så er ti eller 100 kroner. Jeg blir derfor veldig takknemlig hvis noen har lyst til å hjelpe min sterke og flotte mamma med å få den behandlingen hun fortjener, sier Tina Mikkelrud.

Tinas svigermor, Hanne Skaret, har via firmaet sitt, Hannes Hud-Fot-Spa, donert 10.000 kroner til aksjonen.

– Når man ser hvilket engasjement det er fra privatpersoner på Facebook, tenker jeg at vi som driver bedrifter også kan bidra. Trine har lagt ned sjelen sin for lokalsamfunnet i Aurskog. Takknemlighet kan vises i handling også. Det handler om å bry seg om et godt medmenneske. Det er et supert initativ av Tina og jeg vil oppfordre alle til å gi til denne gode saken, sier Hanne Skaret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken