Trenger flere frivillige: – Du møter mange nye mennesker

Jon Andresen (t.v.) i HIUL, Hans Petter Marki i BSF, Elin Skogly i AFSK og Robert Holtet i BSF vil alle fortsette samarbeidet om Aurskog-Høland håndball, men alle klubbene trenger flere frivillige. Foto: Trym Helbostad

Jon Andresen (t.v.) i HIUL, Hans Petter Marki i BSF, Elin Skogly i AFSK og Robert Holtet i BSF vil alle fortsette samarbeidet om Aurskog-Høland håndball, men alle klubbene trenger flere frivillige. Foto: Trym Helbostad

Artikkelen er over 1 år gammel

– Som frivillig møter du mange nye mennesker og du bidrar til at flere kan drive med sporten de ønsker.

DEL

Det sier Jon Andresen. Han kom inn i styret til håndballgruppa i Høland IUL i fjor høst og i vår ble han valgt som leder av den samme gruppa.

– Det har vært en flying start, sier han med et stort smil.

– Hva gir det deg å være frivillig?

– Jeg synes det er moro å være med og bidra, slik at det blir gode aktiviteter for jentene og guttene som ønsker å spille håndball i bygda. Det er mange som ønsker å spille håndball i Aurskog-Høland og vi har en enorm ettervekst. Jeg gleder meg til å følge utviklingen videre, sier Andresen.

– Det gir utrolig mye å være med som frivillig. Du ser unger som lykkes, som har det gøy og som trives sammen, sier Andresen som trekker fram ytterligere et annet argument.

LES OGSÅ: Malin (45): – Det er mange andre som hadde fortjent denne prisen

– Jeg er innflytter i bygda og gjennom det vervet jeg har, så møter jeg mange nye folk både på Bjørkelangen og i Aurskog. Jeg blir også kjent med spillere fra hele kommunen og får se hvor glade de er i håndballen. Hvis flere bidrar litt, så blir det lettere for alle, sier han.

Elin Skogly er ny sportslig leder i håndballgruppa til AFSK. Hun har selv vært trener i AFSK-håndballen og trekker fram flere argumenter for å være frivillig.

– Det å skape et godt miljø rundt en idrett som mange liker er viktig for meg. Se at unger, foreldre, besteforeldre, onkler og tanter har det gøy sammen med den idretten vi fremmer. Det er morsomt å være med å bidra og alt er tuftet på frivillighet, sier Skogly.

LES OGSÅ: Mona og Anita tok sagen i egne hender – ryddet ny tursti til Elgheia

– Trenger flere frivillige

For å klare å gi et godt tilbud til håndballspillere i alle aldre er det behov for flere hoder og hender, både rundt de enkelte lagene og i de respektive styrene.

Det gjelder Aurskog/Finstadbru SK, Bjørkelangen SF og Høland IUL samt samarbeidslaget Aurskog-Høland håndball.

– Alle klubbene har den samme utfordringen, vi har behov for flere frivillige, sier Jon Andresen i Høland IUL.

– Vi bruker mye av tiden vår til å få folk til ulike oppgaver som må løses rundt lagene, sier BSF sin Hans Petter Marki.

Selv er kvartetten av det frivillige slaget og håper at flere håndballforeldre og andre interesserte kan ta en tørn.

– Vi er ute etter deg som menneske og det du kan bidra med. Det å være frivillig krever ikke så mye forkunnskap, det viktigste er at du vil hjelpe til. Du trenger ikke å ha en høy trenerutdannelse for å kunne hjelpe til. Vi trenger deg som kan gi litt av din tid til. Det blir ikke noe håndballtilbud dersom ingen stiller opp og tar ansvar, sier Robert Holtet i Bjørkelangen SF, som mener det er veldig viktig å kunne tilby den lagsporten som håndballen er.

– For ungene som vokser opp, er det veldig viktig å være del av et større hele. Du lærer så mange sosiale ferdigheter som du ellers går glipp og du lærer uten å tenke over det, legger Holtet til.

Fra og med forrige sesong, ble mye av håndballmiljøet i Aurskog-Høland fra 15 år og oppover samlet. Kun Søndre Hølands damelag står utenfor.

Håndballgruppene i Aurskog/Finstadbru SK, Bjørkelangen SF og Høland IUL er enige om å spille på samme lag også i framtiden.

– Alle ser behovet for å samarbeide og det er et godt samarbeidsklima mellom klubbene, sier BSFs Hans Petter Marki.

Enda tettere og bedre oppfølging av lagene er et av de viktigste punktene samarbeidsstyret sitter igjen med etter å ha evaluert den første sesongen med samarbeidslag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken