AFSK-keeperen går til erkefienden over «Måsan»: - Nå kan dama komme og se meg spille også!

SKIFTER KLUBB: Aurskog-Finstadbru SKs Henrik Gimle Michelsen går til Aurskog-Høland FK.

SKIFTER KLUBB: Aurskog-Finstadbru SKs Henrik Gimle Michelsen går til Aurskog-Høland FK. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

AURSMOEN/LØKEN/BJØRKELANGEN: AFSKs førstekeeper Henrik Gimle Michelsen (20) er klar for AHFK. Nå er det kun postnummeret som binder unggutten til Aurskog.

DEL

Hør bare:

Tidligere arbeidet han hos Aurskog Elektriske Installasjon.

Nå arbeider han hos Slorbak & Thoresen som har base i Bjørkelangen næringspark.

I tillegg er kjæresten, Juliane, fra Bjørkelangen.

– Flere av venninnene hennes har kjæreste i AHFK, så nå slipper hun å stå ensom på kampene, sier Michelsen, med glimtet i øyet.

Fleip til side.

Årsaken til at den talentfulle målvakten bytter beite, er at de sportslige utfordringene er større hos naboklubben i sør.

Les også: - Før kasta jeg meg bare til høyre

– Allerede før sommerferien i fjor var jeg med AHFK og trente litt. Det ga mersmak. Da jeg snakket med AFSKs fotballstyre om årets sesong kunne de ikke tilby keepertrening på A-lagstreningene. I Aurskog-Høland Fotballklubb har tidligere førstemålvakt Mathias Hoftvedt hånd om keepertreningene, og fire keepere kjemper om plassen. Det er et ønske om større utfordringer på et høyere nivå som ligger bak klubbskiftet, røper Henrik.

Han forteller at en del i hjembygda har slengt litt med leppa rundt klubbyttet, men at de har roet seg ned når han har fortalt hvor hunden ligger begravet.

Michelsen har fire sesonger bak seg på A-laget, to som utpåspiller og to som målvakt.

Han innrømmer at det er «litt kjipt» å bytte til erkerivalen.

– Jeg vil bestandig være glad i AFSK. Jeg har stortrivdes i klubben og har mange av kompisene mine der. Men jeg merka at jeg ikke var like mye på tå hev i fjorårssesongen. Det henger sikkert sammen med at jeg ikke hadde noen klar utfordrer til keeperplassen.

I AHFK blir ikke manglende konkurranse rundt sisteskanseplassen noe problem.

Les også: – Musikk er viktig. Ikke bare fordi det er fint å høre på.

Klubben har intet mindre enn fire målvakter i stallen foran årets sesong: Ahmed Jouini (tilbake fra Blaker), Even Vestreng og Simon Hellesjø.

– Henrik ville til oss, og han er en ung og talentfull keeper vi gjerne vil ha med på laget. Vi kan tilby et solid sportslig opplegg med Mathias Hoftvedt som keepertrener og gode utviklingsmuligheter. Her blir det kamp om plassen, bebuder AHFKs trener Arne Henrik Vestreng.

Michelsen bedyrer at han ikke tar noe for gitt.

– Jeg har ambisjoner om å være førstevalget i mål, men jeg skal fortjene plassen dersom jeg får den.

– Det er ikke mulig å intervjue deg uten å spørre om hva faren din, Ronny, som har mange hundre kamper for AFSK, syntes om ditt nye klubbvalg, Henrik?

– Eh, nei, altså, selv om han ikke støttet klubbvalget mitt, så støtter han jo meg. Jeg fleipa med at jeg skulle gi mannen AHFK- caps med tilhørende skjerf i julegave, men etter nøye vurdering så lot jeg det ligge. Jeg vil jo fortsatt ha et sted å bo, avslutter en skrattende Henrik Gimle Michelsen.

Artikkeltags