– Herlig både å vinne og å være tilbake. Hva er mer moro enn å vinne fotballkamper?

TILBAKE IGJEN: En meniskskade spolerte 2017-sesongen for Ola Vestreng ( i hvitt). Nå er han tilbake for fullt. Her er han i aksjon i finalen mot AFSK. Alle foto: Øivind Eriksen

TILBAKE IGJEN: En meniskskade spolerte 2017-sesongen for Ola Vestreng ( i hvitt). Nå er han tilbake for fullt. Her er han i aksjon i finalen mot AFSK. Alle foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

AURSMOEN: – Dette er helt herlig, sa Ola Vestreng etter at han hadde vært med å sikre Aurskog-Høland FK 1 seier i årets AFSK InneCup.

DEL

Bjørkelangengutten tenkte ikke bare på 5-2-seieren over «arvefienden» AFSK i finalen, men også at han nå er fullt restituert igjen etter at så godt som hele fjorårssesongen gikk fløyten på grunn av en meniskskade.

– Det har vært en tøff vei tilbake, men nå er jeg der igjen. Jeg må få gi fysioterapeut Alexander Killingmo på Avanciaklinikken en stor takk. Det har blitt mye styrke og forebyggende trening under hans veiledning som har bidratt til at jeg nå er med igjen for fullt, sier Ola som forlatt redet hjemme på Bjørkelangen og blitt bygutt siden i fjor.

I Tigerstaden deler han leilighet med en kamerat og er i gang med studier innen administrasjon og økonomi ved BI.

Les også: Power Bjørkelangen er best i Norge: - Prispengene skal brukes på de ansatte

Han banket inn to mål i 5-2-seieren over AFSK 1 i finalen, det andre og det fjerde.

De tre øvrige ble scoret av Lars Kopperud, Lars-Eirik Svardahl (2).

For AFSK scoret Robert og Szymon Krolikowski.

Gjemte det beste til slutt

– Det hadde vært dårlig med scoringer på meg før finalen, men jeg gjemte dem til det gjaldt som mest, gliser Ola som også er utrolig stolt over å ha med begge storebrødrene sine, Martin og Bendik på vinnerlaget.

– Det er stort for meg og noe jeg kommer til å huske lenge.

– Hva betyr en seier i en turnering som dette for deg?

– Veldig mye. Jeg vet at mange lag ikke vektlegger det like mye som meg og Aurskog-Høland FK. Når vi dro hit så var det for å vinne. Selvsagt skal vi ha det moro også, men hva er mer moro enn å vinne fotballkamper?    

Les også: Personlig møte med Farmen-Halvor på Eidsverket: – Jeg har aldri kjøpt så mye som en kilo kjøtt, og kommer heller aldri til å gjøre det!

– En vellykket turnering med flere nye spennende lag, bedre nivå enn i fjor etter min mening, og veldig bra publikumsoppslutning, sier turneringsleder Gøran Lundberg – som med et glimt i øyet føyer til at eneste malurten i begeret, var at feil lag vant finalen.

FU/VO og Aurskog/Høland utkrystalliserte seg raskt som turneringens beste lag.

De barket sammen i semifinalen, der Arne Henrik Vestrengs gutter kjempet seg til en 3-2-seier og hadde spasert gjennom puljespillet.

Og med semifinaleplass på andrelaget, var det mange fornøyde fjes å se i Aurskog-Hølandleiren.

Reiste seg etter grusom start

Finalemotstander AFSK 1, fikk en fryktelig start på turneringen med 0-8 i mot FU/VO i første puljespillkamp.

Men Helge Engens gutter reiste seg mesterlig.

De grønne slo SIF 1 4-2 i kvartfinalen og Aurskog-Hølands andrelag 3-2 på sudden death i semifinalen.  

Gutta i grønt gikk også respektløst til verks i finalen og tok en tidlig 1-0-ledelse, men det ble tidlig klart hvem som var storebror.

Les også: Denne butikken er i norgestoppen: – Jeg føler meg privilegert som får jobbe her

– En solid finalekamp fra begge lags side, men jeg synes vi fremsto som turneringens beste lag fra start til mål, oppsummerte Aurskog-Hølands trener Arne Henrik Vestreng etter at pokalen var krympet i garderoben.

– Vi er godt i rute

– Hva tar du med deg hjem i tillegg til turneringsseier og 3000 kroner i pengepremie til klubben din? 

– Jeg synes spillerne mine viser at de alt er i god form og at de tåler mange kamper. Men så har de også vært flinke med å jobbe og holde treningen i gang på egenhånd i de månedene vi ikke har hatt fellestreninger.  At de snudde 0-2 til seier mot SIF 1 i kvartfinalen og kom tilbake og avgjorde semifinalen mot FU/VO etter at de hadde hentet opp vår 2-0-ledelse vitner om god moral og viljen til å ikke gi seg.

Artikkeltags