Gå til sidens hovedinnhold

40 barn trenger fosterhjem

Artikkelen er over 1 år gammel

Ber folk vurdere å åpne hjemmene sine.

Beskjeden om å holde seg hjemme har overskygget alt annet i media de siste ukene, men ikke alle har det trygt og godt hjemme.

– Det er mange sårbare barn i Norge. Noen har det ekstra vanskelig nå, sier sr. kommunikasjonsrådgiver Marie Jahr Glomnes i Fosterhjemstjenesten i Akershus.

Avdelingsleder Henrik Christian Karlson ber folk vurdere å bli fosterhjem for ett eller flere av de 66 barna som de nå jobber med å finne hjem til i de tidligere fylkene Hedmark, Oppland, Østfold og Akershus.

I Akershus alene jobber de med å finne fosterhjem til 40 av disse barna.

Noen venter i midlertidige beredskapshjem, andre hos slekt og venner. Noen venter hjemme. I hjem som ikke fungerer og som ikke gir god nok omsorg. Der kan de ikke bli.

Bekrefter

– De barna som allerede venter på fosterhjem må slippe å leve enda lengre i en uviss og vanskelig situasjon. Vi vet også at isolasjon for mange familier fører til økt vold, flere overgrep og omsorgssvikt, så det er ingen grunn til å tro at behovet for fosterhjem vil minke etter at krisen er over, hevder avdelingslederen.

Politiet melder også om økt antall utrykninger på grunn av vold i nære relasjoner.

Dette er noe vi ser når folk blir hjemme og tråkker innpå hverandre, sier fungerende tjenestestedsleder Svein Engen ved Aurskog-Høland lensmannskontor.

Oppfordring

Fosterhjemstjenesten oppfordrer familier av alle slag til å tenke over om de kan bidra som fosterhjem. Å forberede seg på å bli fosterhjem innebærer hjemmebesøk av Fosterhjemstjenesten og – etter hvert – at man fullfører en grunnopplæring for fosterforeldre.

Fosterhjemstjenesten har tatt i bruk ulike digitale løsninger for å ha kontakt med interesserte, og tjenesten er for tiden fullt operativ fra hjemmekontor.

Kommentarer til denne saken