– Det er ingen tvil om at covid-19 og folk på tur er synonymt. Det har vi merket, sier leder Carl Fredrik Havnås i Mangenfjellet Turlag.

Siden nyttår har det vært en medlemsvekst uten like.

– Bare i løpet av de to første ukene i 2021 fikk vi 200 nye medlemmer, slår Havnås fast.

Han gleder seg stort over medlemsveksten, og er ikke i tvil om hvorfor mange strømmer til Mangenfjellet Turlag.

– Det er ubetinget fordi mange ser hvor mye energi og kraft som blir lagt ned for å legge til rette. Folk ber om å vippse oss penger når de ser at hyttene våre ikke er åpne. Det virker som en dugnad for å opprettholde denne type ting.

Det er ikke bare privatpersoner som har tatt kontakt med Mangenfjellet Turlag.

– Et større norsk konsern kommer med penger til oss, og vi fikk en stor gave for en tid siden fordi vi driver med det vi gjør.

Havnås er stolt over hva Mangenfjellet Turlag får til, og like stolt over hva Mangenfjellet og Aurskog-Høland har å by på.

– Det er veldig fokus på nære naturopplevelser, og vi har en enormt flott natur her. Det er stort fokus på folkehelse, og det som gleder meg aller mest er at det er mye større grad av ungdom som melder seg inn. Det er unge fra 20 år som går på ski, og vi ser en trend i samfunnet om at det er litt inn å være aktiv og bruke det man har rundt seg, sier Havnås.

– Hvor mange medlemmer har Mangenfjellet Turlag?

– Nå nærmer vi oss 2.500 medlemmer. Det betyr at folk er opptatt av turlaget, og når vinteren kommer over hele Østlandet vil folk bruke det som ligger nærmest. I skiløypene på Mangenfjellet hadde vi på nyåret folk fra hele Østlandet, selv om det egentlig ikke er noe vi ønsker oss, for det er ikke god bærekraft. Det er dem som bor nærmest som er vår målgruppe, slår Havnås fast.