...
Eiendomsmeglingsbransjen har nå bestemt seg for å innføre en obligatorisk salgsrapport for alle boligsalg, forteller styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening. Foto: Terje Pedersen, ANB

Nå kommer salgsrapporten

Eiendomsmeglingsbransjen har endelige bestemt seg for å innføre en obligatorisk rapport for alle boligsalg.

Publisert 12.10.2012 kl 08:33 Oppdatert 12.10.2012 kl 10:28

Tips en venn på e-post:

– Vi har i lengre tid jobbet for å få ned konfliktnivået mellom kjøpere og selgere i boligmarkedet, sier styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

Han viser også til at det i flere år har vært et økende behov for bedre dokumentasjon i boligmarkedet. Det gjelder for alle aktorene: Kjøpere, selgere, meglere og takstmenn.

Buraas forteller at bransjen derfor vil innføre boligsalgsrapporter på alle eiendommer som selges gjennom meglere knyttet til Eff, der tre av fire eiendomsmeglere er medlemmer.

Skåret i gleden for alle som er på boligjakt, er at ordningen først skal tre i kraft 1. januar 2015.

– Grunnen til at vi må sette datoen så langt fram i tid, er at det i dag ikke finnes nok takstmenn med tilstrekkelig kompetanse til å levere kvalitetsrapporter over hele landet, sier Buraas.

– Nå får takstbransjen to år på å tilpasse seg, noe vi anser som tilstrekkelig. Vi kommer også til å forutsette at de takstmennene som skal levere boligsalgsrapportene, har gjennomført «Sertifisering av takstmenn for Boligsalgsrapporten» i regi av Det Norske Veritas (DNV).

I dag er det allerede vanlig med boligsalgsrapporter i flere regioner i landet, og for disse delene av landet er det bare kravet til takstmannens kompetanse som vil bli forskjellig fra dagens praksis.

Det praktiske arbeidet med å innføre den nye ordningen i hele landet kommer til å skje i samarbeid mellom eiendomsmegler- og takstbransjen.

– Vi regner da med å sikre tilstrekkelig uavhengighet mellom megler og takstmann, i tillegg til gode og praktiske løsninger for våre kunder, sier Eff-sjefen.

– Vi håper og tror at tiltaket vil dempe konfliktnivået mellom kjøper og selger, samt gjøre hverdagen enklere for våre ansatte. (ANB)

Eiendom til salgs og leie lokalt

Velg kategori

Velg område

De nyeste annonsene

Annonsere? Bestill annonse her

Nyeste bolig

FETSUND - Enebolig over 3 plan med barnevennlig...

3111971

Diverse boder. Vindfang, wc, vaskerom, soverom, gang, trapperom, kjøkken med plass til spisebord og stue med peis og utga...

Prisantydning: 2.500.000,-

Område: Fetsund

Eiendomstype: Enebolig

Primærrom: 110m²

Visning: 27.04.2014 1500 - 1600]

Mer om boligen

3111971
Annonsere i avis og på nett?